10 років з Game Boy Advance SP - Епічна історія GBA в Україні

Граючи у Fortnite можна стати співучасником злочину

Не секрет, що безкоштовні ігри набагато популярніші за проекти, які потрібно купувати. Але із популярність з'являється ризик появи людей, які захочуть на такій популярності заробити. Заробляють вони не завжди чесним способом. Як гравці Fortnite можуть стати співучасниками злочину?

Fortnite скріншот, безкоштовно скачати

Дослідження компанії Sixgill доводять, що дедалі більше не чесних на руку осіб займаються певними маніпуляціями із ігровою валютою Fortnite, щоб відмивати гроші. Дослідження показали, що такий спосіб є стабільним джерелом доходу кіберзлочинців, які не зупиняються на досягнутому і лише розвивають свій бізнес.

За допомогою даних із викрадених банківських карток кіберзлочинці купують V-бакси - віртуальну валюту, скіни та інші предмети із офіційного магазину гри і перепродають їх зі знижкою гравцям. В такий спосіб шахраї ефективно відмивають крадені кошти.

Дослідники ще не озвучили точної цифри прибутків, отриманих таким шляхом, але натякнули, що на інтернет-аукціоні eBay лише за два місяці 2018 року була продана така сума V-баксів, яка еквівалентна понад 250-м тисячам доларів США.

Дослідники також заявили, що направляли офіційний запит розробникам гри, але Epic Games ухиляються від відповіді. Експерти заявляють, що розробникам відомо про махінації, але вони із свого боку роблять не достатньо, щоб запобігти подальшим злочинам, які скоюються на їх платформі.

Трейлер геймплею гри Fortnite

Коментарі