10 років з Game Boy Advance SP - Епічна історія GBA в Україні

The Long Dark - факти, які Ви могли не знати

Я вже писав про ігри, схожі на The Long Dark та навіть описав свої враження про гру - The Long Dark - огляд, остання версія та українська мова. На цей раз вирішив зібрати факти про гру, які Ви могли не знати або знали і забули. Настав час Вам освіжити пам'ять, а мені ще раз повернутись до цього чудового проекту. Мабуть, я робитиму це ще не один раз.

Ворони в Зе Лонг Дарк

1. Якщи Ви бачите воронів, що кружляють по колу, значить поблизу є труп якогось звіра, але ворони зникають за певний час до початку хуртовини.
2. На коробці з-під патронів присутнє зображення рушниці, якою вона була в початкових версіях гри.
3. У грі слід стежити не лише за показником втоми, спраги, голоду та холоду. Запах також важливий, хоча не представляє небезпеки у прямому значенні. На рівні складності «пілігрим» запах не приваблює хижаків і вони завжди будуть тікати від персонажа.

Сюжет The Long Dark

4. Хвороба - це стану персонажа, який призводять до погіршення стану його здоров'я. У The Long Dark присутні 10 видів:

  • дизентерія; 
  • інфекція; 
  • кишкові паразити; 
  • клаустрофобія; 
  • обмороження;
  •  опік;
  •  переохолодження;
  •  харчове отруєння;
  •  втрата крові;
  •  зламане ребро.
5. Клаустрофобією можна захворіти, якщо довго перебувати у приміщенні. Це може бути будинок, шахта або печера. На рівні складності «Блукач» перші симптоми можуть проявитись на 50-55 ігровий день, а на складності «Незваний гість» всього на 7-12 день. Отримати клаустрофобію не можна у будиночку для риболова та транспорті.6. Якщо зайти у ванну кімнату будь-якого будинку на карті, то можна чітко почути, як капає вода.

Шкура вовка в The Long Dark

7. Усі імена, написані на надгробках на кладовищах, належать реальним людям. Усі вони живі.
8. Майже усі будинки в Мілтоні оснащені сонячними панелями на даху. Дволі круто, як для невеликого гірського поселення.
9. На локації «Долина тихої річки» можна знайти сигнальний вогонь, який зникне через тиждень після першого відвідування локації.
Заправка вигляд з середини

10. Після падіння літак та його частини горять, але це не допоможе Віллу зігрітись. Для цього у будь-якому випадку потрібно розвести багаття у печері.
11. Будинок для риболовлі - це єдина будівля у грі, в якій можна ловити рибу. Таких будиночків у грі нараховується 15 штук.
12. Майже кожен ведмідь у грі має свій персональний барліг. Усі ведмеді рухаються по унікальному маршруту, але в будь-який момент можуть розвернутись і повертатись до печери за найкоротшим та найкомфортнішим для нього маршрутом.

Коментарі